Vesna Pusić samovoljno priključila RH međunarodnoj skupini

Objavljeno: 5. listopada 2013.

“LGBT Core Group” – “Lesbian, gay, bisexual, transgender Core Group“.

Koji je interes Hrvatske da bude predvodnica u pokretu koji čini samo 11 zemalja od svih članica UN i tko je Vesni Pusić dao mandat da gura Hrvatsku u društvo zemalja koje de facto rade protiv interesa javnog zdravlja? U vrijeme kad je hrvatski zdravstveni sustav ionako na koljenima, ulaziti u asocijacije koje potiču izuzetno rizičan homoseksualni seks, jednako je kao i postavljanje tempirane bombe koja će kad-tad donijeti eksploziju novih slučajeva zaraze HIV-om, bolesti čiji tretman uzrokuje ogromne troškove. Broj slučajeva zaraze HIV-om je u Hrvatskoj za sada ispod europskog prosjeka, kome je u interesu da tako ne ostane i dalje? Na ta pitanja odgovor može dati jedino Vesna Pusić, a Hrvatski sabor to od nje mora tražiti!

U nastavku prenosimo članak udruge u ime obitelji.

Iz Građanske inicijative su ukazali da je ministrica Pusić u ime Republike Hrvatske potpisala tzv. „Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta“ koja između ostalog, LGBT prava svrstava u ljudska prava, kako prenosi portal Zdravstveniodgoj.com.

“Dok je aktualna ministrica izvijestila u UN-u o ‘nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu hrvatskih građana prema LGBT osobama’, pri čemu je navela splitski primjer od prije dvije godine, propustila je to isto tijelo izvijestiti o nezadovoljavajućem ponašanju Vlade RH, u kojoj je i sama ministrica, te nepoštivanju prava građana da se na referendumu izjasne je li brak zajednica žene i muškarca.

Isto tako, aktualna ministrica propustila je izvijestiti o nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu dijela hrvatskih građana koji su napadali volontere Građanske inicijative „U ime obitelji“. U svibnju je ove godine, tijekom izjašnjavanja građana RH o raspisivanju referenduma, policiji prijavljeno više od 50 napada u manje od 10 dana”, istaknuli su u Građanskoj inicijativi.


Preuzeto s: www.laudato.hr


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: