XVI. Internacionalni susret poglavara Vinkovske obitelji u Rimu

Objavljeno: 12. siječnja 2012.

XVI. Internacionalni susret poglavara Vinkovske obitelji održat će se od 13. – 15. siječnja 2012. godine u Rimu. Susretu će nazočiti i naša Časna majka s. Miroslava Bradica u pratnji s. M. Berislave Grabovac koja će sudionicima susreta prigodnom prezentacijom na engleskom jeziku predstaviti našu Družbu s Kućom maticom u Zagrebu.
Svake druge godine, naime, voditelji internacionalnih ogranaka Vinkovske obitelji okupljaju se u svrhu ujedinjavanja, obuke, promišljanja i razmjene iskustava i projekata među Vinkovskim kongregacijama i udrugama. Zadnjih godina proširio se broj novih sudionika, kongregacija i udruga, čiji je rad prožet duhom sv. Vinka i Vinkovskom karizmom. Jedna od novih sudionica ovogodišnjeg susreta je i naša Družba.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: