ZAPOČEO EDUKACIJSKI PROGRAM ZA DJEVOJKE U BUMI

19. veljače 2019.

U našem Edukacijskom centru sv. Lujze de Marillac, u Bumi, započeli smo ove godine školu za djevojke koje nisu bile u mogućnosti završiti osnovnu ili srednju školu. Odazvale su se djevojke iz nekoliko župa otoka Malaita. Susret je započeo 8. veljače 2019. svetom misom i zazivom Duha Svetoga.

Ovaj tromjesečni edukacijski program sastoji se od osnovnih vještina kuhanja i šivanja, vrtlarstva, učenja engleskog jezika i upoznavanju katekizma, uključujući i zdravstvenu edukaciju i  kreativne radionice.

Već je prošlo nekoliko dana od našega početka i već vidimo Božje djelovanje i Njegovu ruku. On u svojoj providnosti čini „puno više nego mi možemo moliti ili zamisliti.“ Ovim djevojkama pružena je nova nada i nova prilika po kojoj mogu imati bolju budućnosti.

Zahvalne smo dobrom Bogu koji nas prati u svakom našem poslu za dobro naroda kojima nas je poslao. Bez molitvene podrške i materijalne pomoći naše Družbe ovakvi projekti ne bi bili ostvarivi. Za uspjeh ovog projekta posebno zahvaljujemo Papinskim misijskim djelima u RH i Papinskim misijskim djelima u Bosni i Hercegovini za njihovu potporu u financiranju hrane.

Hvala i svima vama koji nas pratite svojim molitvama i materijalnim sredstvima te tako pomažete da nada ovih mladih djevojaka postane stvarnost.

s. M. Veronika Ćibarić