Započeo edukacijski program za djevojke u Bumi

Objavljeno: 19. veljače 2019.

U našem Edukacijskom centru sv. Lujze de Marillac, u Bumi, započeli smo ove godine školu za djevojke koje nisu bile u mogućnosti završiti osnovnu ili srednju školu. Odazvale su se djevojke iz nekoliko župa otoka Malaita. Susret je započeo 8. veljače 2019. svetom misom i zazivom Duha Svetoga.

Ovaj tromjesečni edukacijski program sastoji se od osnovnih vještina kuhanja i šivanja, vrtlarstva, učenja engleskog jezika i upoznavanju katekizma, uključujući i zdravstvenu edukaciju i  kreativne radionice.

Već je prošlo nekoliko dana od našega početka i već vidimo Božje djelovanje i Njegovu ruku. On u svojoj providnosti čini „puno više nego mi možemo moliti ili zamisliti.“ Ovim djevojkama pružena je nova nada i nova prilika po kojoj mogu imati bolju budućnosti.

Zahvalne smo dobrom Bogu koji nas prati u svakom našem poslu za dobro naroda kojima nas je poslao. Bez molitvene podrške i materijalne pomoći naše Družbe ovakvi projekti ne bi bili ostvarivi. Za uspjeh ovog projekta posebno zahvaljujemo Papinskim misijskim djelima u RH i Papinskim misijskim djelima u Bosni i Hercegovini za njihovu potporu u financiranju hrane.

Hvala i svima vama koji nas pratite svojim molitvama i materijalnim sredstvima te tako pomažete da nada ovih mladih djevojaka postane stvarnost.

s. M. Veronika Ćibarić

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: