Provincija Marije Kraljice Mira – Paragvaj

Provincijalna uprava

Služba im traje do 8. prosinca 2023. godine.

 

s. Norma Beatriz Olmedo Garay, provincijalna poglavarica

s. Teresita Aguilar Samudio, I. savjetnica, zamjenica Prov. pogl. i tajnica

s. Alirce De La Cruz Ovelar Daspett , II. savjetnica i ekonoma

s. M. Cristina Romero, III. savjetnica

s. M. Soledad Gomez, IV. savjetnica

 

 

Sjedište Provincije

PROVINCIJA MARIJE KRALJICE MIRA – PARAGVAJ

Calle Colón 1112

(c.c. 2266)

ASUNCIÓN

Paraguay

 

Provincijalna poglavarica:

Telefon/fax: (00595) 21- 421-873

E-mail: prreinapaz@gmail.com


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: