Uskrsna čestitka Vrhovne poglavarice

Objavljeno: 9. travnja 2023.

Poštovani!

U dragovoljnoj žrtvi Raspetoga i Uskrsloga Krista očitovala se neizmjerna ljubav Božja i praštanje za grješno čovječanstvo. Neka ta ljubav bude izvor naše radosti, zauzetog apostolata i potpunog predanja u ruke Onoga koji nas je odvjeka ljubio.

Svjetlošću uskrsnog jutra obasjao nas uskrsli Spasitelj, podario  nam snagu za nove životne borbe i obilno nagradio naše nesebično zalaganje za dobrobit čovječanstva. Milosrdna ljubav u riječima i djelima neka bude i nadalje program našega života.

U toj nadi, sretan Uskrs i blagoslovno djelovanje s Kristom Pobjednikom, žele Vam sestre milosrdnice, osobito

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Uskrsna čestitka 2023.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: