Božićna čestitka časne majke Miroslave Bradica

Objavljeno: 24. prosinca 2015.

Zagreb, Božić 2015.


“Bog, bogat milosrđem,

zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi,

posla Sina svoga u obličju grješnoga tijela.“

(Ef 2, 4; Rim 8,3)


U svetoj noći Isusova rođenja Bog Otac pokazao je snagu svoga milosrđa prema slabom čovjeku kojeg bezuvjetno ljubi. Svoga jedinorođenog Sina šalje nam za uzor i nadahnuće da i mi u iskrenoj poniznosti iskazujemo milosrđe drugima kako bismo imali udjela u veličanstvenom izvoru milosrdne ljubavi, koja nam je u Kristu objavljena.

Novorođeni Isus nas i ovog Božića poziva da milosrdnom ljubavlju oplemenjujemo svoje postupke i nakane. Zavirimo u štalicu vlastitog srca, odrecimo se postupaka koji se ne temelje na istinskom milosrđu te vjernim življenjem Evanđelja učinimo prostor svoga srca dostojnim hramom Božjeg Sina. Neka nas prosvjetljuje i vodi Božji Duh da djelima milosrđa pronosimo radost betlehemske noći.

S tim mislima neka Vam je radostan Božić i hrabrošću Kristovih svjedoka ispunjena Nova i Sveta godina milosrđa!

s. Miroslava Bradica

vrhovna glavarica

Božićna cestitka
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: