Časna Majka otputovala na službenu vizitaciju u Južnu Ameriku

Objavljeno: 20. srpnja 2015.

Časna majka Miroslava Bradica u pratnji vrhovne savjetnice s. Teresite Aguilara Samudio otputovala je danas u Južnu Ameriku, na službenu vizitaciju sestara naših dviju provincija: Provincije Krista Kralja – Argentina i Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj. Svrha ove službene vizitacije, koju časna majka Miroslava obavlja po prvi put u svom mandatu na južnoameričkom kontinentu, jest da upozna život sestara i stanje svih kuća u tim provincijama, da pomogne sestrama u njihovim poteškoćama, da ih ohrabri i potakne na vjernost u zvanju i apostolatu te da unaprijedi njihovo duhovno i materijalno dobro. A sve to u svrhu njihove što plodonosnije  apostolske prisutnosti u Crkvi i svijetu.

Uključimo u svoje molitve sve ove nakane naše Vrhovne Glavarice kako bi ova vizitacija, kao i svaki posjet naših sestara Južne Amerike Kući matici, pridonio našem povezivanju i učvršćivanju u jedinstvu i međusobnoj sestrinskoj ljubavi.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: