Čestitka Časne Majke za svetkovinu Navještenja Gospodinova

Objavljeno: 25. ožujka 2021.

„Evo službenice Gospodnje neka mi bude po tvojoj riječi…“

Lk 1, 38

Drage moje sestre,

svetkovina Navještenja Gospodinova središnji je događaj povijesti čovječanstva, presudan za naše vječno spasenje. Bog se utjelovljuje u krilu ponizne Djevice i postaje čovjekom da bi mogao trpjeti s čovjekom i za njega. Preuzevši našu grješnu narav preuzima sve grijehe svijeta i postaje čovjek boli, spreman umrijeti za svaku od nas da nam pribavi sretnu vječnost.

Dolazak Boga na svijet događa se preko potpunog predanja čiste Djevice koja je spremna svoj život i svoju sudbinu u beskrajnom povjerenju predati u Očeve ruke. Svojom poniznošću i nesebičnim darivanjem dala je prostora Božjemu Sinu za veliko djelo spasenja. Potpuno darovana Bogu stoji pred nama kao svijetli primjer i uzor nasljedovanja. Poput Marije i mi smo se po svetim zavjetima radosno darovale Bogu da bi i preko nas mogao spašavati duše koje tonu u beznađu grijeha. I od nas traži posvemašnju predanost, zaborav sebe i nesebično služenje u svim prilikama i okolnostima života u koje nas je stavio.

Zahvalna srca obnovimo danas, drage sestre, svoje zavjete Bogu, obnovimo žar svojih mladenačkih dana, darujmo mu sve svoje sile u marljivom radu, žarkoj molitvi i velikodušnoj ljubavi prema Bogu, bližnjima, a nadasve prema svojim sestrama jer smo sve od Boga pozvane. Neka nam draga nebeska Majka, zaštitnica naše Družbe i svakog pojedinog zvanja, izmoli onu radost, snagu i spremnost služenja bližnjima kojom je ona to činila.

S ovim mislima radosno čestitam svetkovinu Navještenja Gospodinova svim sestrama Družbe, napose imendanskim svečaricama, moleći za cijelu Družbu posebnu Marijinu zaštitu i zagovor.

Vaša majka Miroslava Bradica

Čestitka za Navještenje Gospodinovo


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: