Delegaturu Presvetih Srdaca Isusa i Marije posjetio je general vinkovske obitelji, o. Gregory Gay

Objavljeno: 18. siječnja 2012.

U utorak, 17. siječnja 2012. godine na blagdan svetog Antuna Pustinjaka zajednicu sestara Delegature Presvetih Srdaca Isusa i Marije posjetio je vrhovni general vinkovske obitelji, o. Gregory Gay s još četiri svoja subrata. Susret je započeo koncelebriranim euharistijskim slavljem kojemu je predsjedao otac Gregory. U propovijedi nam je približio lik svetog Antuna naglasivši kako je to bio svetac koji je izabrao pustinju koja je simbol samoće i tišine, ali isto tako simbol napasti.
Znati izabrati onaj bolji dio, naglasio je, važno je i za nas danas. Potrebno je, u ovom modernom svijetu koji obiluje mnogobrojnim napastima, a koje nam se svakodnevno nude: napast materijalizma, hedonizma, individualizma, karijerizma, sekularizma…, znati odvojiti vrijeme za samoću i tišinu, za kontemplaciju pred Bogom. Samo u povezanosti s Bogom možemo se oduprijeti tim napastima.
Otac Gregory istaknuo je kako je i sveti Vinko Paulski znao svakodnevno i po dva sata boraviti pred Presvetim u samoći i tišini. Tu je crpio snagu, radost, mir i svoju beskrajnu milosrdnu ljubav prema siromasima. Mi kršćani, na poseban način Bogu posvećene osobe, moramo biti oni koji će u „pustinju“ ovog svijeta prenijeti evanđeosku poruku. Poruku koja će svjedočiti životom da je Bog radost, nada, ljubav, život. Da je Bog beskrajno milosrđe.
Po završetku euharistijskog stola, naše zajedništvo nastavilo se u radosti obiteljskog stola. Prigodom ovog posjeta, otac Gregory, susreo se i s našom vrhovnom poglavaricom majkom Miroslavom Bradica te je obećao da će uskoro posjetiti i naše misionarke na Salomonskim Otocima.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: