Duhovna obnova za sestre s 30, 35, 40 i 45 godina redovničkih zavjeta

Objavljeno: 20. srpnja 2015.

U Duhovno – obrazovnom centru Marijih dvor u Lužnici održana je duhovna obnova za sestre koje ove godine obilježavaju 30, 35, 40 i 45 godina redovničkih zavjeta. Obnovu je vodio p. Zvonko Martić, karmelićanin, na temu „Duhovni život – moj izbor“ a sudjelovale su 23 sestre. U slobodno vrijeme sestre su imale priliku razgovarati s Časnom Majkom i međusobno izmijeniti svoja bogata iskustva i doživljaje iz prošlosti. Tako se kroz ova tri dana dogodilo niz „susreta, sjećanja i izleta u povijest“ što se posebno podrazumijeva na ovakvim okupljanjima. Osim izleta u povijest, dogodio se i izlet u susjednu Sloveniju – u samostan franjevaca konventualaca u Olimju, gdje su uz razgledavanje samostana, u samostanskoj crkvi Mariji na nebo uznesenoj izručile svoje jubileje i sve protekle dane.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: