Uskrsna čestitka Časne Majke

Objavljeno: 31. ožujka 2013.

Uskrs 2013.

„I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj!“  1 Iv 4, 16

Poštovane i drage sestre!

Uskrs je blagdan ljubavi Božje koja nam se u punini objavila u uskrslom Kristu. On nas poziva na trajno svjedočenje i naviještanje Ljubavi kojoj smo povjerovali.

Neka uskrsli Gospodin u ovoj Godini vjere svaku od nas ispuni svojom ljubavlju kako bismo postale autentični svjedoci. Njegov primjer bio nam svaki dan novo ohrabrenje na putu vjere i djelotvorne ljubavi.

Uskrslome, koji pozna sve ljudske slabosti i raskajanima oprašta svaki grijeh, predajmo svoje križeve i molimo da upravo po tom predanju On postane vidljiv i djelotvoran u našim životima.

U zajedništvu vjere, uskrsne radosti, milosrdničkog poslanja i sestrinske povezanosti, sretan i blagoslovljen Uskrs uz srdačne pozdrave žele Vam sestre iz Vrhovne uprave.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: