Velika Gospa – ulazak u novicijat i slavlje zavjeta i jubileja

Objavljeno: 29. kolovoza 2014.

U predvečerje svetkovine Velike Gospe u 16 sati dvije naše postulantice Luca Ešegović i Antonia Mikotić stupile su u novicijat te sada nose redovnička imena: s. Klara i s. Ivana.

Radujemo se s njima, preporučamo ih zaštiti Majke Marije i molimo im hrabrost i ustrajnost na započetom putu!

Na dan svetkovine Velike Gospe, naše Majke i Kraljice, u našoj crkvi sv. Vinka na svetoj misi u 9 sati prisustvovali smo polaganju privremenih zavjeta naših sestara. Sestra Viktorija Marjanović položila je svoje prve svete zavjete na tri godine, a s. M. Samuela Vilenica i s. M. Pavla Mautner položile su zavjete na daljnje dvije godine.

Misnom slavlju prisustvovala je većina sestara koje su slavile jubileje svojih redovničkih zavjeta: s. Milutina Kulundžić – 75 godina, s. Terezina Matković, s. Marijana Podoreški, s. Gracioza Galović, s. Božena Marjanović, s. Monika Bakran, s. M. Regina Belavić – 60 godina, s. Elizabeta Markušić, s. Agata Lugarić, s. M. Krunoslava Fućkan, s. Benjamina Samaržija, s. M. Amalija Bogdan, s. Lidija Mahovlić, s. Tihomila Sente, s. M. Klarisa Zbodulja, s. Anđela Blagus – 50 godina, s. Josipa Oroz i s. Krešimira Katarić – 25 godina.

Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je vlč. Mato Rukavina. .

Zahvalne smo za njihovo služenje i vjernost Gospodinu. Molimo svim našim sestrama Božji blagoslov i milost u daljnjem nasljedovanju Gospodina!

Istog dana tijekom svečanog koncelebriranog misnog slavlja s. M. Gordana Flegarić i s. M. Iva Domšić položile su doživotne zavjete. Misno slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić u zajedništvu s još sedmoricom svećenika

Radosno druženje za obiteljskim stolom nastavilo se do kasnih popodnevnih sati u samostanskoj blagovaonici.

Radujemo se sa sestrama i molimo našu Majku Mariju da im bude pratiteljica na njihovom putu tijekom cijeloga života!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: