Božićna čestitka Časne Majke

Objavljeno: 24. prosinca 2013.

Božić, 2013.


Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku,

onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu!”  Mt 4,16

Neka sveta Badnja noć, u kojoj Bog dolazi na svijet, bude trenutak istinskog susreta svakog od nas sa svojim Bogom i Spasiteljem u dubokoj vjeri, poniznosti i jednostavnosti srca. Kristovo rođenje bilo nam izvor duhovne snage i poticaj da životom i djelima svjedočimo uzvišenost kršćanskog poziva.

S tim mislima i željama Sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2014. godinu uz iskrene pozdrave žele Vam sestre milosrdnice.

s. Miroslava Bradica

vrhovna glavarica

BozicZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: