Uvod u Jubilej – Vinkovsku godinu 2009./2010.

Vinkovska obitelj tj. redovničke družbe i laičke udruge koje su usko povezane s karizmom i duhovnošću sv.Vinka Paulskoga, proslavljuju ove godine diljem svijeta 350. obljetnicu smrti i uskrsnuća sv. Vinka i sv. Lujze de Marillac (1660.-2010.).

Pročitaj više


Molitva o 350. obljetnici smrti sv. Vinka i sv.Lujze

Gospodine, Bože Svemogući, Oče siromaha, daješ milost slaviti ove godine 350. obljetnicu smrti svetog Vinka i svete Lujze. Zahvaljujemo ti na toj neizmjernoj milosti. Neka nas po njihovu zagovoru što potpunije preobrazi onaj dar duha kojega si njima dao. Neka Duh ljubavi tako ispuni srca i um da naša ljubav prema braći i sestrama, prema […]

Pročitaj više


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: