Uvod u Jubilej – Vinkovsku godinu 2009./2010.

Vinkovska obitelj tj. redovničke družbe i laičke udruge koje su usko povezane s karizmom i duhovnošću sv.Vinka Paulskoga, proslavljuju ove godine diljem svijeta 350. obljetnicu smrti i uskrsnuća sv. Vinka i sv. Lujze de Marillac (1660.-2010.).

Pročitaj više


Molitva o 350. obljetnici smrti sv. Vinka i sv.Lujze

Gospodine, Bože Svemogući, Oče siromaha, daješ milost slaviti ove godine 350. obljetnicu smrti svetog Vinka i svete Lujze. Zahvaljujemo ti na toj neizmjernoj milosti. Neka nas po njihovu zagovoru što potpunije preobrazi onaj dar duha kojega si njima dao. Neka Duh ljubavi tako ispuni srca i um da naša ljubav prema braći i sestrama, prema […]

Pročitaj više


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: