Božićna čestitka Časne Majke

Objavljeno: 24. prosinca 2014.

Zagreb, Božić 2014.

Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku, onima

što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu! Mt 4,16


Poštovani i dragi čitatelji!

Ponovno smo pred neizrecivom tajnom utjelovljenja i rođenja Sina Božjega. Bog silazi na zemlju. Uvijek iznova se sjećamo posebne noći i događaja koji je potpuno promijenio ljudsku povijest. Bog je postao čovjek, proživio ljudski život i primjerom nam pokazao put.

I ovoga Božića „tajanstveni Božji silazak u   naš život i naše događaje … pobuđuje divljenje i radost“. Božji je to dar „koji ispunjava život smislom i svjetlom i nalazi puninu u mesijanskom spasenju koje je Kristostvario“ (Okružnica Istražujte).

Neka nebeska Ljubav osnaži naše korake i obasja staze da možemo svjedočiti utjehu koja nam je darovana u betlehemskoj štalici te biti glasnici nade u život koji ne prolazi.

Puninu božićne radosti i Božjim blagoslovom ispunjenu 2015. godinu žele Vam sestre milosrdnice.

cestitka


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: