Božićna čestitka Časne Majke

Objavljeno: 24. prosinca 2014.

Zagreb, Božić 2014.

Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku, onima

što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu! Mt 4,16


Poštovani i dragi čitatelji!

Ponovno smo pred neizrecivom tajnom utjelovljenja i rođenja Sina Božjega. Bog silazi na zemlju. Uvijek iznova se sjećamo posebne noći i događaja koji je potpuno promijenio ljudsku povijest. Bog je postao čovjek, proživio ljudski život i primjerom nam pokazao put.

I ovoga Božića „tajanstveni Božji silazak u   naš život i naše događaje … pobuđuje divljenje i radost“. Božji je to dar „koji ispunjava život smislom i svjetlom i nalazi puninu u mesijanskom spasenju koje je Kristostvario“ (Okružnica Istražujte).

Neka nebeska Ljubav osnaži naše korake i obasja staze da možemo svjedočiti utjehu koja nam je darovana u betlehemskoj štalici te biti glasnici nade u život koji ne prolazi.

Puninu božićne radosti i Božjim blagoslovom ispunjenu 2015. godinu žele Vam sestre milosrdnice.

cestitka


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: