BOŽIĆNA ČESTITKA – PDF

Objavljeno: 20. prosinca 2016.

Božić, 2016.


Evo, javljam vam veliku radost…

Danas vam se rodio Spasitelj Krist Gospodin.

(usp. Lk 2, 10-11)


I ovog Božića stojimo pred tajnom Utjelovljenja u kojoj Bog postaje čovjekom, snizuje se do naše bijede i poistovjećuje se sa svakom od nas.


Neka nam ovo Otajstvo beskrajne Božje ljubavi, u kojem Bog okreće svoje milosrdno lice čovjeku, donese radost i mir. Slaveći 400. obljetnicu vinkovske karizme, otvorene znakovima vremena, obnovimo naš milosrdnički žar i stavimo se na raspolaganje Onome koji je čovjekom postao. Poput naših svetih Utemeljitelja budimo neumorni radnici u službi milosrdne ljubavi.


Sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2017. godinu želi Vam


s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

CES-2016-2Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: