BOŽIĆNA ČESTITKA VRHOVNE POGLAVARICE

Objavljeno: 23. prosinca 2022.

Božić, 2022.

Raduj se, nebo, i kliči zemljo!

Ps 96, 11

Svakog Božića sjećamo se radosnog Otajstva u kojem Sin Božji, Svjetlo Svijeta, postaje čovjekom da bi pohodio svoj narod. Otvorimo svoja srca toj Svjetlosti koja obasjava sve narode svijeta i uvijek iznova silazi među nas da rasvijetli tmine našega života i probudi u nama ljubav prema Bogu i bližnjima.

Dobrotom i ljubavlju prema najpotrebnijima primimo ga u svoje srce. S njime će radost i sreća ući u naše domove, a vječni blagoslov pratit će naš nesebični rad i naše poslanje za dobro bližnjih. On, koji je ostavio svoju nebesku slavu i došao u poniznosti k nama, ispunio naša srca pravom radošću, nepomućenim mirom i obilnim blagoslovom.

Čestit Božić i blagoslovljenu 2023. godinu želi Vam u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Sretan Božić i Nova godina

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: