BOŽIĆNA ČESTITKA VRHOVNE POGLAVARICE

Objavljeno: 23. prosinca 2022.

Božić, 2022.

Raduj se, nebo, i kliči zemljo!

Ps 96, 11

Svakog Božića sjećamo se radosnog Otajstva u kojem Sin Božji, Svjetlo Svijeta, postaje čovjekom da bi pohodio svoj narod. Otvorimo svoja srca toj Svjetlosti koja obasjava sve narode svijeta i uvijek iznova silazi među nas da rasvijetli tmine našega života i probudi u nama ljubav prema Bogu i bližnjima.

Dobrotom i ljubavlju prema najpotrebnijima primimo ga u svoje srce. S njime će radost i sreća ući u naše domove, a vječni blagoslov pratit će naš nesebični rad i naše poslanje za dobro bližnjih. On, koji je ostavio svoju nebesku slavu i došao u poniznosti k nama, ispunio naša srca pravom radošću, nepomućenim mirom i obilnim blagoslovom.

Čestit Božić i blagoslovljenu 2023. godinu želi Vam u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Sretan Božić i Nova godina

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: