Castel Gandolfo se priprema za 28. veljače

Objavljeno: 21. veljače 2013.

Grad okupljen na molitvu, kako bi dočekao Papu koji se namjerava povući u molitvu. To je način na koji će se očima Benedikta XVI. predstaviti stanovništvo Castel Gandolfa 28. veljače, kada će u poslijepodnevnim satima Papa stići u Apostolsku palaču na svršetku svoje službe Petrova nasljednika. Beatrice Guarrera je o pripremama koje su u tijeku razgovarala s don Pietrom Dilettijem, župnikom crkve sv. Tome da Villanova koja se nalazi u sastavu dvorca:

Želimo ga prije svega dočekati u molitvi, jer znamo da je on čovjek molitve i da će biti među nama u molitvi, iako tjelesno “nevidljiv”, kako je rekao. Naći ćemo se u 16.00 sati 28. veljače, a u 17.00 sati ćemo započeti moliti Krunicu s kratkim Papinim razmatranjima, a kad stigne – vrlo vjerojatno u 17.30 – i kad se pojavi pred nama, prekinut ćemo molitvu i okupiti se tamo, svi s bakljama, na prepunom trgu: upravo mobiliziramo sve i znamo da će mnogi doći i izvana. Bi će to dakle uistinu manifestacija ljubavi, poštovanja i solidarnosti s Papom.

Što ćete Vi osobno reći Papi kad ga sretnete?

Ja se nadam da ću ga sresti, kao što sam ga uvijek sretao; kroz dva ljeta sam ga susreo dvanaest puta. U kratkim susretima, ali i u drugim susretima, vrlo mnogo smo razgovarali. On postavlja pitanja o svim stvarima. On je čovjek kojeg zanimaju pojedinosti. Postavlja precizna pitanja, na koja želi precizne odgovore. Na primjer, vezano uz zvono koje smo mu napravili, pitao je u kojem je tonalitetu. I tako za sve druge stvari. To je uistinu vrlo lijepo. Iako sam ja ovdje kratko vrijeme – dvije godine i koji mjesec – već smo na neki način izgradili prijateljstvo i svaki put kad me vidi usklikne: “O, naš dragi župniče!” A ja sam jednom hrabro rekao: “O, dragi moj župljanine, koji ne dolazi uvijek!

Izvor: www.radiovaticana.va

Prijevod: Verica Kraš Villa

Preuzeto s, bitno.net


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: