Čestitka č. m. Miroslave za Svetkovinu sv. Vinka Paulskoga

Objavljeno: 26. rujna 2015.

Vinkovo, 2015.

Poštovane i drage sestre!

Ponovno dolazim k vama da vas pozdravim i da se zajedno s vama radujem proslavi svetkovine našeg svetog oca Vinka.

U Godini smo posvećenog života u kojoj sa zahvalnošću promišljamo o tolikim milosnim zahvatima koje je Bog učinio u našem životu. Imamo toliko razloga da revno i gorljivo živimo sadašnji trenutak oslonjene na Božju snagu i da s velikim pouzdanjem i nadom gledamo u budućnost usprkos teškim vremenima, tjeskobi i nedoumici koja nas okružuje. Jer nama je Bog usadio u srce klicu zvanja, podario nam karizmu milosrdne ljubavi i razaslao nas putovima svijeta da budemo tješiteljice i majke tolikih tužnih, nesretnih, odbačenih, da im primjerom i životom budimo vjeru i nadu u bolje sutra jer Krist je pobijedio svako zlo.

O svetkovini sv. Vinka, koju vam od srca čestitam, u 170-toj obljetnici dolaska naših prvih sestara, potaknute njihovim primjerom, osluškujmo, drage sestre, glas našeg sv. Utemeljitelja koji nas trajno potiče:…treba činiti još više… Činimo sestre još više u sestrinskoj ljubavi, zajedništvu, molitvi, u nesebičnom služenju potrebnima, u svjedočanstvu života.

Neka nam dragi otac Vinko izmoli od Gospodina sve potrebne milosti i snagu da mu služimo radosno, dostojne imena Kćeri kršćanske ljubavi, sestre milosrdnice.

Još jednom čestitam i srdačno vas pozdravljam.

Vaša Majka Miroslava


Cestitka za sv. Vinka 1.doc


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: