Čestitka časne majke Miroslave Bradica prigodom svetkovine Velike Gospe

Objavljeno: 15. kolovoza 2022.

Drage moje sestre!

Ponovno dolazim k vama te vas pozivam da se okupimo oko divnog lika naše nebeske Majke. Dođite da je pozdravimo kao najuzvišeniju Kraljicu neba i zemlje. Zahvalimo joj od srca za njezinu moćnu zaštitu koju nam je uvijek s toliko ljubavi iskazivala. Dođite da je zamolimo kao predobru Majku da nas čuva u ovim burnim i nestalnim vremenima kad tolike, pa i Bogu posvećene osobe, gube volju i smisao za nasljedovanje uzvišenih ideala njezina Sina.

Danas je Velika Gospa, dan Marijina uznesenja na nebo, dan njezine slave i pobjede nad paklenim zmajem koji vreba i odvlači tolike duše u propast. Danas je veliki dan i za svaku od nas kada smo po Božjem izabranju krenule stopama prečiste Djevice da bismo se potpuno darovale njezinu Sunu. To je i naš dan duhovne pobjede kada smo snagom Božanske ljubavi koja je osvojila naše srce odlučile predati svoj život, svoje srce i dušu Onome koji nas je prvi ljubio. Neka nas i danas preplavi žar ljubavi.

Obnovimo svoju gorljivost i oduševljenje, neka nas ispuni radost zbog spoznaje da nas je sam Bog izabrao za svoje djelo. Sve svoje godine radosnog služenja Bogu i narodu, svoje velike žrtve i moltve, svoje tiho služenje, sumnje i tjeskobe stavite u buket velikodušnog dara i na današnji dan, na koji ste radosno izrekle svoj DA, stavite ponovno na oltar svome Gospodinu. Neka vam u tome ponovno bude uzor, primjer i poticaj Presveta Djevica koja je tiho, samozatajno i dostojanstveno služila svome Bogu i njegovu Sinu.

Marija je pažljivo slušala Božje riječi i pohranjivala ih u svom srcu. Razmišljala je o njima s velikom željom i nakanom da ih provede u djelo. Činimo i mi tako, drage sestre. Osluškujmo Božju riječ, čuvajmo je u svom srcu i živimo tiho, skromno i dostojanstveno svoje redovničko poslanje. Budimo poput Marije primjer i putokaz tolikim nesretnim i izgubljenim dušama koje nas u ovim burnim vremenima itekako trebaju.

To vam od srca želim uz najsrdačnije čestitke. Vaša majka

Miroslava Bradica

Čestitka prigodom svetkovine Velike Gospe u pdf-formatu


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: