Čestitka Vrhovne poglavarice za Uskrs

Objavljeno: 11. travnja 2020.

Poštovani!

U ovim teškim vremenima kada cijelo čovječanstvo proživljava užasnu tjeskobu, strah i očajnu borbu za vlastiti život, puni vjere svrnimo svoj pogled na Krista, Pobjednika života i smrti, koji je za nas, poput nevinog Jaganjca, prošao kroz agoniju patnje i smrti da bi nam pribavio slavu uskrsnuća.

Raspeti Krist jedini je kadar izliječiti sve naše bolesti, strahove i beznađa. Njegov križ je za nas simbol nade da poslije svakog Velikog petka dolazi Uskrs. On neka Vam udijeli snagu i utjehu u svakoj prigodi života i nagradi uspjehom i blagoslovom sve Vaše napore učinjene za dobro bližnjih. Neka se Njegovo milosrđe preko Vas izlije na oboljele, patnike i siromahe koji gladuju kruha, ljubavi i praštanja.

U Godini jubileja naše Družbe želim Vam, u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime, sretan Uskrs i obilnu Božju zaštitu!

  s. Miroslava Bradica

   vrhovna poglavarica


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: