Čestitka Vrhovne poglavarice za Uskrs

Objavljeno: 11. travnja 2020.

Poštovani!

U ovim teškim vremenima kada cijelo čovječanstvo proživljava užasnu tjeskobu, strah i očajnu borbu za vlastiti život, puni vjere svrnimo svoj pogled na Krista, Pobjednika života i smrti, koji je za nas, poput nevinog Jaganjca, prošao kroz agoniju patnje i smrti da bi nam pribavio slavu uskrsnuća.

Raspeti Krist jedini je kadar izliječiti sve naše bolesti, strahove i beznađa. Njegov križ je za nas simbol nade da poslije svakog Velikog petka dolazi Uskrs. On neka Vam udijeli snagu i utjehu u svakoj prigodi života i nagradi uspjehom i blagoslovom sve Vaše napore učinjene za dobro bližnjih. Neka se Njegovo milosrđe preko Vas izlije na oboljele, patnike i siromahe koji gladuju kruha, ljubavi i praštanja.

U Godini jubileja naše Družbe želim Vam, u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime, sretan Uskrs i obilnu Božju zaštitu!

  s. Miroslava Bradica

   vrhovna poglavarica


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: