DOŽIVOTNI ZAVJETI U PARAGVAJU

Objavljeno: 16. kolovoza 2012.

Na sam dan blagdana Velike Gospe koncelebrirana svetu misu za doživotne zavjetete predvodio je o César Nery Villagra, rektor Velikog nacionalnog sjemeništa u Paragvaju. Misno slavlje bilo je u župi Krista Kralja u deset sati, a na misi su bili prisutni moji roditelji, braća i sestre, susestre iz Provincije te prijatelji.

Svaka riječ tijekom obreda zavjetovanja, odgovore koje sam morala dati, gesta prostracije, čitanja, pjesme, cijela liturgija ovog svečanog dana Uznesenja Presvete Djevice za mene su bile nešto neopisivo. Osjećam da je i čin moga potpunog predanja Bogu na taj način postao dio te svečane liturgije ili kako je o. César istaknuo “Božje djelo” .

Nakon svečane liturgije slavlje se nastavilo za obiteljskim stolom u zajednici u Asuncionu.

s. Maria Fanny González Ibarra


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: