Duhovna obnova za sestre s 10, 15, 20 i 25 godina redovničkih zavjeta

Objavljeno: 20. srpnja 2015.

U Duhovno – obrazovnom centru Marijih dvor u Lužnici održana je duhovna obnova za sestre koje ove godine obilježavaju 10, 15, 20 i 25 godina redovničkih zavjeta. Obnovu je vodio p. Zvonko Martić, karmelićanin, na temu „Duhovni život Bogu posvećene osobe“. Sudjelovalo je 12 sestara. Za vrijeme obnove sestre su imale priliku osobno razgovarati s Časnom Majkom i međusobno izmijeniti svoja iskustva i probleme kako bi radosnije mogle nastaviti svoj hod na putu redovničkog posvećenja. U nedjelju, 12. srpnja, sestre su posjetile samostan franjevaca konventualaca u Olimju, u Sloveniji. Dao Gospodin da ovaj duhovni susret urodi obilnim duhovnim plodovima za sve sudionice ove obnove u njihovom daljnjem hodu za Kristom.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: