Duhovno-rekreativni susret za djevojke u Ćurlinima kod Sinja

Objavljeno: 23. ožujka 2024.

Mi, sestre Provincije Navještenja Gospodinova – Split, zajedno sa svojim postulanticama, organizirale smo 16. ožujka korizmeni duhovno-rekreativni susret za djevojke od šestog do osmog razreda u našem Samostanu susreta Ćurlini, kraj Sinja. Na susretu je sudjelovalo 36 djevojaka iz različitih župa.

Susret je započeo upoznavanjem i igrom s loptom koja je bila povezana s temom grijeha. Poslije te male rekreacije uslijedila je kratka proba pjevanja. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Toni Šimunović koji je na početku poželio djevojkama da se ne vrate kući iste, nego da im ova duhovna obnova donese plod i promijeni život.

Tijekom dana izmjenjivali su se duhovni sadržaji i zajednička igra, što je djevojke osobito radovalo, a u poslijepodnevnim satima održana je radionica izrade drvenih križeva koje su na kraju susreta ponijele svojoj kući kao posebnu uspomenu. Susret smo završili pobožnošću Križnoga puta, a razmatranja za svaku postaju napisale su same djevojke, sudionice susreta.

Hvala Gospodinu na ovom milosnom danu što smo mogle svoje darove i ljubav kojom smo ljubljene i pozvane dijeliti drugima po primjeru naših svetih utemeljitelja i za trenutke zajedništva, molitve, pjesme i igre. Hvala našim sestrama, a posebno starijim, bolesnim i nemoćnim sestrama, koje su bile naša molitvena podrška. Preporučamo se i dalje u molitve kako bi se širila milosrdna ljubav.

Preuzeto sa: png-split.hr


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: