Hodočašće na tragu Utemeljitelja u svijetlu Konstitucija

Objavljeno: 10. veljače 2012.

U 2008. godini započet je rad na obnovi naših Zakonika – Konstitucije i Direktorij. Tom prigodom smo od 3. – 5. listopada 2008. godine, pod nazivom Hodočašće na tragu Utemeljitelja u svijetlu Konstitucija, započele svoj hodočasnički i radni put:   ZAGREB – CELJE – GRAZ – BRATISLAVA – TRNAVA.

Prisjetile smo se naših početaka, posjetile lazariste u Celju, sestre Kćeri kršćanske ljubavi u Grazu, rodni grad kardinala Jurja Haulika – Trnavu, lazariste u Bratislavi. te započele odgovorni i zahtjevni rad na obnovi naših Konstitucija i Direktorija.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: