Imenovana nova Provincijalna uprava – Zagreb

Objavljeno: 3. lipnja 2012.

Zagreb, 3. lipnja 2012.

Imenovanje Provincijalne uprave

Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe održanoj 2. lipnja 2012. godine, a na osnovi članka 216, točke 6 i članka 238 Konstitucija naše Družbe, imenovana je uprava Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb, na drugo trogodište u promijenjenom sastavu.

Članice ove uprave su:

1. Sestra M. VLASTA TKALEC      – provincijalna glavarica

2. Sestra M. IVANKA VUKOVIĆ   – I. savjetnica, zamjenica Prov. glavarice

3. Sestra M. KRISTIJANA GORJANAC    – II. savjetnica

4. Sestra M. BERISLAVA GRABOVAC   – III. savjetnica

5. Sestra M. DANIJELA DINJAR               – IV. savjetnica

6. Sestra BENEDIKTA KUNIĆ                  – tajnica

7. Sestra M. PAULA KLJAJIĆ                    – ekonoma

Preporučujemo njihovo služenje u molitve svih sestara Družbe.
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: