IMENOVANA NOVA UPRAVA PROVINCIJE BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BDM – ZAGREB

Objavljeno: 3. lipnja 2021.

Na Tijelovo, 3. lipnja 2021., časna majka Miroslava Bradica proglasila je u Kući matici novu upravu Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb, na mandat od tri godine.

Provincijalnom poglavaricom imenovana je s. M. Barbara Vrućina.

Službu prve savjetnice i zamjenice Provincijalne poglavarice obnašat će s. M. Paula Kljajić.

Ostalim savjetnicama imenovane su: s. M. Ines Tutić, s. Marina Pintar i s. M. Bernardica Novoselec.

Neka Božji blagoslov prati sve članice uprave da budu zauzete za dobro Provincije i sestara, otvorene znakovima vremena i predane milosrdničkom služenju.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: