Imenovana uprava Provincije Majke Dobroga Savjeta – Rijeka

Objavljeno: 15. prosinca 2014.

Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga – Zagreb imenovana je uprava Provincije Majke Dobroga Savjeta – Rijeka, na drugo trogodište, u istom sastavu. Proglašenje Uprave bilo je u nedjelju, 14. prosinca 2014. u provincijalnoj kući u Rijeci.

Za provincijalnu glavaricu imenovana je s. M. Danijela Sinčić. Za prvu savjetnicu i zamjenicu Provincijalne glavarice s. M. Velimira Grgat, za drugu savjetnicu s. Emanuela Rakocija, za treću savjetnicu s. Vinka Vugdelija, za četvrtu savjetnicu i ekonomu s. M. Veronika Đogaš i za tajnicu s. Janjka Mazić.

Provincijalnu upravu toplo preporučujemo u molitve svih sestara Družbe.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: