Imenovana nova uprava Provincije Navještenja Gospodinova – Split

Objavljeno: 3. ožujka 2013.

Zagreb,   3. ožujka 2013.

Vrhovna uprava Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga imenovala je 3. ožujka 2013.  godine novu upravu Provincije Navještenja Gospodinova – Split, na tri godine.

Za provincijalnu glavaricu imenovana je s. M. Radoslava Kevo.

Za prvu savjetnicu i zamjenicu Provincijalne glavarice s. M. Rozelina Zebić,

Za drugu savjetnicu s. Marina Vugdelija,

za treću savjetnicu s. M. Gracijana Gracin,

Za četvrtu savjetnicu s. Krešimira Bakić.

Za tajnicu Provincije izabrana je s. Katarina Nekić

Za ekonomu s. M. Andrijana Mirčeta.
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: