Imenovanje novih provincijalnih uprava

Objavljeno: 11. prosinca 2011.

Na sjednici Vrhovnoga vijeća održanoj 7. prosinca 2011. imenovana je nova uprava Provincije Majke Dobroga Savjeta – Rijeka, na tri godine, u sljedećem sastavu:

s. M. DANIJELA SINČIĆ, provincijalna glavarica

s. M. VELIMIRA GRGAT, I. savjetnica i zamjenica Prov. glavarice

s. EMANUELA RAKOCIJA, II. savjetnica

s. VINKA VUGDELIJA, III. savjetnica

s. M. VERONIKA ĐOGAŠ, IV. savjetnica i ekonoma

s. JANJKA MAZIĆ,  tajnica


Na istoj sjednici Vrhovnoga vijeća imenovana je i nova uprava Provincije Krista Kralja – Argentina, na tri godine. Članice novoimenovane uprave su:

s. M. NOELIA RIVAS SALINAS, provincijalna glavarica

s. M. EDITA LUKIĆ, I. savjetnica, zamjenica Prov. glavarice i tajnica

s. M. STJEPANKA PAVIĆ, II. savjetnica

s. M. BLANCA LUZ GOMEZ, III. savjetnica

s. LUCIANA MARIELA ZALAZAR, IV. savjetnica

s. M. CONSUELO CABANA, ekonoma


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: