Imenovanje uprave Provincije Majke Divne – Sarajevo

Objavljeno: 29. lipnja 2013.

Imenovanje uprave Provincije Majke Divne – Sarajevo,

na drugo trogodište

Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe održanoj 27. lipnja 2013. godine, a na osnovi članka 216, točke 6 i članka 238 Konstitucija naše Družbe, imenovana je uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo, na drugo trogodište u promijenjenom sastavu.

Proglašenje je bilo u subotu, 29. lipnja, u Provincijalnoj kući u Sarajevu.Članice uprave su:


1. Sestra M. TEREZIJA KARAČA                 – provincijalna glavarica

2. Sestra M. JULIJANA DJAKOVIĆ – I. savjetnica i zamjenica Prov. glavarice

3. Sestra M. PAULINA Kvesić                    – II. savjetnica

4. Sestra M. MONIKA MARTIĆ                   – III. savjetnica

5. Sestra M. ALOJZIJA RAMLJAK             – IV. savjetnica

5. Sestra M. AUGUSTINA MATIJEVIĆ        – tajnica i ekonomaProvincijalnoj upravi služba se nastavlja na prvo trogodište i traje do 9. svibnja 2016. godine.


Molimo Gospodina da sve članice Provincijalne uprave s ljubavlju i odgovornošću vrše povjerene im dužnosti, u skladu s propisima Glave VII. trećeg dijela naših Konstitucija, da imaju pred očima duhovno i materijalno dobro sestara cijele Provincije, te nastoje međusobno biti jedno srce i jedna duša.


Neka sve članice Uprave i sve sestre Provincije Majke Divne – Sarajevo prati obilni blagoslov Božji i trajni zagovor Majke Divne.
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: