Isusovo lice – Manoppello

Objavljeno: 3. travnja 2013.

U malom talijanskom mjestu Manoppello nalazi se platno na kojem je vidljiv Isusov lik, točnije njegovo Sveto Lice. Ovo je kratki opis tog platna:

Sveto lice nalazi se na mekanom velu, vodoravne niti tkanine su valovite i jednostavne strukture, osnove i tkanje se isprepliću u obliku normalnog tkanja. Mjere tkanine su 17 x 24 cm. Slika prikazuje muško lice s dugom kosom I razdijeljenom bradom.

Jedinstven slučaj u svijetu jer slika je jednako vidljiva s obadvije strane. Tonovi boja su smeđi, usne su blago crvene boje, čini se da je poništen svaki materijalni aspekt. Nema prepoznatljiva ostataka ili boje pigmenata.

Dva obraza su nejednaka: jedan, više zaobljen od drugoga, pokazuje se znatno nartece. Oči gledaju intezivno od jedne strane prema drugoj. Zbog toga se vide bijele očne jabučice – šarenice. Zjenice su potpuno otvorene, ali na neregularan način. Na sredini, iznad čela nalazi se pramen kose, kratka i kovrčasta.

službena web str. svetišta

Svetište je 1. rujna 2007. godine posjetio Papa Benedikt XVI. te pred slikom Isusova Lica izrekao molitvu:

Molitva Isusovu licu

Priredila s. Stjepanka Stanić.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: