IZABRANO VRHOVNO VIJEĆE DRUŽBE

Objavljeno: 23. kolovoza 2017.

Dana 23. kolovoza 2017. godine, na XVII. redovitom Generalnom kapitulu Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb, koji se održava u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici, pod geslom „Postojano hodimo u karizmi utemeljitelja i djelima svjedočimo milosrdnu ljubav«,  izabrano je novo Vrhovno vijeće Družbe. Za vrhovnu poglavaricu izabrana je s. Miroslava Bradica.


Za članice vijeća izabrane su:

s. M. Jelena Ikić, I. savjetnica i zamjenica

s. M. Stjepanka Pavić, II. savjetnica

s. M. Karolina Zebić, III. savjetnica

s. M. Blanka Jeličić, IV. savjetnica


Na sjednici Vrhovnoga vijeća održanoj 9. listopada 2017. godine imenovane su vrhovna tajnica i vrhovna ekonoma Družbe: s. M. Stjepanka Pavić, vrhovna tajnica i s. M. Veronika Đogaš, vrhovna ekonoma.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: