Izazovi odgoja, zaštita djece i maloljetnika

Objavljeno: 27. svibnja 2014.

U utorak  3.6. u 19.00 h u Dvorani sestara milosrdnica Varšavska 17  (bijela klizna vrata)  dr. Judith Reisman održat će  predavanje o vrijednostima zapadne judeo – kršćanske kulture, te izazovima odgoja djece i mladih.

Stoga, pozivamo  zainteresirane na predavanje o pogubnim te za djecu neprimjerenim istraživanjima koja su postala temelj spolnog odgoja diljem svijeta. Ovim predavanjem podiže se svijest o potrebi zaštite djece i zdravog odgoja te odrastanja.

Nakon predavanja moći će se  kupiti nova knjiga dr. Reisman “Seksualna sabotaža”, temeljena na cjeloživotnoj borbi i istragama žene koja je pri američkoj saveznoj državi Virginiji branila prava maloljetnika te se borila protiv njihova zlostavljanja. O knjizi će govoriti i gost iz Amerike, Thomas Hampson te novinarka Karolina Vidović Kristo.

Za sve posjetitelje bit će omogućen parking.

Dobro došli,

Gradjanska inicijativa “Ne dirajte djecu”



Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: