Kao što je i najavio: papa Franjo posjetio baziliku svete Marije Velike

Objavljeno: 14. ožujka 2013.

Papa Franjo, koji je u srijedu navečer izabran za novoga papu, danas rano ujutro posjetio je rimsku baziliku svete Marije Velike, na iznenađenje mnogih prolaznika i djece na putu do obližnje škole.

Papa je bio u pratnji prefekta Papinskog doma Georgea Gaensweina i viceprefekta Leonarda Sapienze, javlja Radio Vatican.

U svom je sinoćnjem obraćanju desecima tisuća ljudi okupljenima na Trgu svetog Petra najavio da će ‘ići moliti Gospu kako bi zaštitila Rim’.

Novi se papa jutros zadržao oko pola sata u molitvi pred oltarom Blažene Djevice Marije. Bazilika svete Marije Velike jedna je od najvažnijih marijanskih svetišta u Rimu.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: