Molitva za Papu Benedikta XVI.

Objavljeno: 16. veljače 2013.

Molitvena akcija, koju su organizirali mladi iz nacionalne udruge Papaboys, trajat će neprekidno 60 sati, a završit će u nedjelju  17. veljače molitvom Anđeo Gospodnji.

Jučer u 18:30 sati u Rimu je započelo molitveno bdijenje za papu Benedikta XVI. Molitvena akcija, koju su organizirali mladi iz nacionalne udruge Papaboys, trajat će neprekidno 60 sati, a završit će u nedjelju  17. veljače molitvom Anđeo Gospodnji.

Kako javlja Vatican Insider, zajednička molitva za Papu i njegove nakane započet će večeras u župi Svete Marije od Milosti, u blizini Trga sv. Petra. Mladi iz organizacije Papaboys objasnili su da je ovo bdijenje prilika kako bi zahvalili Bogu na pontifikatu pape Benedikta XVI., ali kako bi molili i za sljedećeg papu.

– Nema boljeg načina da budemo blizu Papi od molitve – objasnili su članovi Papaboysa, udruženja mladih koje je nastalo za vrijeme pontifikata pape Ivana Pavla II.

Preuzeto s, Bitno.net


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: