Na društvenim mrežama pokrenuta inicijativa “Volim kanonizaciju”

Objavljeno: 3. travnja 2014.

“Volim kanonizaciju” velika je inicijativa koju je Sveta Stolica pokrenula na društvenim mrežama poput Facebooka i drugih, a kako bi među mladima probudila interes za kanonizaciju Ivana Pavla II. (1978-2005) i Ivana XXIII. (1958-1963).

Koncept za to zajednički su osmislili studenti komunikacijskih znanosti Sveučilišta LUMSA u Rimu i Rimska biskupija.

Putem jedinstvene oznake #2popesaints mladi mogu pratiti tijek priprema za kanonizaciju, a društvene mreže mladima bi u njihovim domovima trebale približiti život, nauk i svjedočenje dvojice papa. Od 16. travnja svakodnevno će na Facebooku, Twitteru, Youtubeu i Instagramu biti dostupne različite teme o dvojici papa, a svi će se događaji putem društvenih mreža moći i uživo pratiti.

Otvorena je i posebna mrežna stranica www.2papisanti.org koja donosi najnovije informacije o tijeku priprema za kanonizaciju na kojoj se očekuje više od 250 tisuća ljudi te svim događajima koji će joj prethoditi. Na toj mrežnoj stranici na jednom će mjestu biti dostupne biografije Ivana Pavla II. i Ivana XXIII., kao i fotografije i video materijali, a mrežna stranica bit će dostupna na pet jezika: talijanskom, engleskom, francuskom, španjolskom i poljskom.

Papa Ivan Pavao II. zbog svoje se otvorenosti prema suvremenim medijima i novinarima smatra i “medijskim papom”.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: