NAŠE JUBILARKE

Objavljeno: 15. kolovoza 2012.

Danas su u Kući matici kao i u našim provincijama i delegturama: Rijeci, Splitu, Sarajevu, Argentini i Paragvaju, Rimu naše sestre proslavile svoje jubileje: 25, 50, 60, 70 i 75 godina.

Zahvalne smo za njihovo služenje i vjernost Gospodinu.

Molimo svim našim sestrama Božji blagoslov i milost.


U neizrecivom sjaju, slavi, veličini i snazi stoji kraljica neba i zemlje pred čitavim dvorom nebeskim. Nebeski joj se duhovi dive, njome se ponosi presveto Trojstvo. Marija je sada kraljica neba i zemlje. Čitav je svemir časti kao svoju kraljicu. Svi darovi, sve milosti, koje Bog daje ljudima, sve to prolazi kroz njezino prečisto sce. Marija je sada gospodarica svijeta. Pobjednica u svim bojevima Božjim.

Kraljice neba i zemlje, Marijo! Ja ti se sada ponovno predajem kao sluškinja svojoj gospodarici, kao rob svojoj vladarici, kao dijete svojoj velikoj, moćnoj i uzvišenoj majci. Sve što jesam i što imam, svu svoju prošlost, sadašnjost i budućnost, predajem tvojoj materinskoj brizi i ljubavi. Pripazi na mene da ne zalutam na putu života. Povedi me u nebo. Amen.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: