NAŠE JUBILARKE

Objavljeno: 15. kolovoza 2012.

Danas su u Kući matici kao i u našim provincijama i delegturama: Rijeci, Splitu, Sarajevu, Argentini i Paragvaju, Rimu naše sestre proslavile svoje jubileje: 25, 50, 60, 70 i 75 godina.

Zahvalne smo za njihovo služenje i vjernost Gospodinu.

Molimo svim našim sestrama Božji blagoslov i milost.


U neizrecivom sjaju, slavi, veličini i snazi stoji kraljica neba i zemlje pred čitavim dvorom nebeskim. Nebeski joj se duhovi dive, njome se ponosi presveto Trojstvo. Marija je sada kraljica neba i zemlje. Čitav je svemir časti kao svoju kraljicu. Svi darovi, sve milosti, koje Bog daje ljudima, sve to prolazi kroz njezino prečisto sce. Marija je sada gospodarica svijeta. Pobjednica u svim bojevima Božjim.

Kraljice neba i zemlje, Marijo! Ja ti se sada ponovno predajem kao sluškinja svojoj gospodarici, kao rob svojoj vladarici, kao dijete svojoj velikoj, moćnoj i uzvišenoj majci. Sve što jesam i što imam, svu svoju prošlost, sadašnjost i budućnost, predajem tvojoj materinskoj brizi i ljubavi. Pripazi na mene da ne zalutam na putu života. Povedi me u nebo. Amen.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: