Nove uprave Družbinih provincija u Južnoj Americi

Objavljeno: 9. prosinca 2023.

Vrhovna poglavarica Družbe, s. M. Jelena Ikić uz suglasnost svoga Vijeća imenovala je 5. prosinca nove uprave naših provincija u Južnoj Americi, Provincije Krista Kralja – Argentina i Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj.

Imenovanim provincijalnim poglavaricama i njihovim savjetnicama služba je započela na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2023. Nakon proglašenja članicama novih uprava s. M. Jelena obratila se i videovezom i zaželjela im uz moćni zagovor Bezgrešne i obilje Božjeg blagoslova i mudrosti u službi koju im je Družba povjerila.

 

Provincija Krista Kralja – Argentina

s. M. Celia Aguilar Samudio, provincijalna poglavarica
s. M. Noelia Rivas Salinas, I. savjetnica i zamjenica provincijalne poglavarice
s. Mariana Giménez Esteche, II. savjetnica
s. M. Samuela Vilenica, III. savjetnica
s. M. Blanca Luz Gómez Rodríguez, IV. savjetnica

Provincija Marije Kraljice Mira – Paragvaj

s. M. Carolina Del Puerto Obregón, provincijalna poglavarica
s. Arminda Concepción Cuella, I. savjetnica i zamjenica provincijalne poglavarice
s. M. Leopoldina Villalba Ramírez, II. savjetnica
s. M. Eva Araujo, III. savjetnica
s. M. Soledad Gómez Portillo, IV. savjetnica

Nove provincijalne poglavarice i njihove savjetnice toplo preporučujemo u vaše molitve.

 

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: