NOVO VODSTVO PROVINCIJE MAJKE DOBROGA SAVJETA

Objavljeno: 13. prosinca 2017.

 

U provincijalnoj kući u Rijeci časna majka Miroslava Bradica proglasila je novo vodstvo Provincije Majke Dobroga Savjeta za sljedeće tri godine.

Za provincijalnu poglavaricu imenovana je

s. Ana Marija Rakocija.

 

Članice Vijeća su:

1. s. M. Lidija Turković, prva savjetnica i zamjenica Provincijalne poglavarice,

2. s. Veronika Popić, druga savjetnica,

3. s. Marina Škopljanac Mačina, treća savjetnica i

4. s. Janjka Mazić, četvrta savjetnica.

 

Novo vodstvo Provincije toplo preporučujemo u molitve za Božji blagoslov u službi koju im je Družba povjerila.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: