O. Mavrič posjetio kuću Delegature u Rimu

Objavljeno: 8. ožujka 2024.

Početkom ožujka naša vrhovna poglavarica s. M. Jelena Ikić boravila je u službenoj vizitaciji naše Delegature Presvetih Srdaca Isusa i Marije u Rimu. Tom prigodom zajednicu u kući Delegature posjetio je vrhovni poglavar Misijske družbe i cijele Vinkovske obitelji, o. Tomaž Mavrič.

Nakon euharistijskog slavlja koje je predvodio u samostanskoj kapelici, uslijedilo je zajedničko druženje u sestarskoj blagovaonici. U iskrenom i radosnom sestrinskom i bratskom razgovoru, izmjenjivali smo iskustva življene vinkovske karizme u našoj Družbi i cijeloj Vinkovskoj obitelji. Upoznao nas je s projektima Vinkovske obitelji u pripremi za jubilarnu godinu. Potaknuo nas je na međusobnu suradnju jer kad djelujemo zajedno kao vinkovska obitelj, jači smo i prepoznatljiviji u svijetu. Poznajući našu Družbu kao najbrojniju vinkovsku granu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, pozvao nas je da budemo nositeljice okupljanja vinkovske obitelji na našim prostorima.

Rastali smo se s nadom da ćemo zajedničkom suradnjom uz Božju pomoć nastaviti pronositi vinkovsku karizmu.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: