Papa pozvao na dan posta u svijetu za mir u Siriji

Objavljeno: 3. rujna 2013.

Papa Franjo pozvao je na dan posta i molitve u čitavom svijetu 7. rujna za mir u Siriji i čitavom Bliskom istoku, tijekom Angelusa u nedjelju.

‘Nek se vapaj mira uzdigne snažno za svijet mira’, ‘nikada više rata!’, kazao je Papa u vrlo svečanom pozivu pred više desetaka tisuća osoba na Trgu Sv. Petra u Rimu. ‘Odlučno osuđujem upotrebu kemijskog oružja. Opet su mi se utisnuli u duh i srce strašni prizori od zadnjih dana”, nastavio je Papa i uzviknuo: ‘Postoji Božji sud i sud povijesti nad našim djelovanjem kojima ne možemo uteći!’

‘Nasilje ne donosi mir. Rat traži rat, nasilje traži nasilje’, kazao je on. Papa je najavio molitvu za 7. rujna od 19 do 21 sat pozivajući sve kršćane, ali i vjernike drugih vjeroispovijesti te one koji nisu vjernici da se pridruže tom danu.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: