Papa zahvalio na molitvi kontemplativnih zajednica

Objavljeno: 26. veljače 2013.

Papa Benedikt XVI. zahvaljuje samostanima kontemplativnoga života u cijelom svijetu za njihove molitve u ovom posebnom trenutku života Crkve. Istaknuo je to Papin državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, u poruci klauzurnim redovničkim zajednicama. Cijela Crkva sa strepnjom prati posljednje dane sjajnoga papinstva Benedikta XVI. te očekuje dolazak njegova nasljednika kojega će kardinali, okupljeni na konklavama, i vođeni djelovanjem Duha Svetoga, izabrati nakon što zajedno razmotre znakove vremenaâ u Crkvi i u svijetu – napisao je kardinal Bertone. Kardinal je, osim toga, ponovno uputio snažan poziv na molitvu koji je Papa upravio svim vjernicima, tražeći da ga prate u trenutku kada Petrovu službu predaje u Gospodinove ruke, te da s pouzdanjem čekaju dolazak novoga pape. Taj poziv papa Benedikt XVI. na poseban način upućuje kontemplativnim redovničkim zajednicama. Papa je siguran da od vas, u vašim ženskim i muškim samostanima raširenima u cijelom svijetu, može crpiti dragocjeno blago moleće vjere koja stoljećima prati i podupire hod Crkve – objasnio je kardinal te dodao – Tako će se sljedeće konklave na poseban način moći osloniti na bistru čistoću vaše molitve i vaše hvale.Najznakovitiji nam primjer toga duhovnog uzdignuća, koje očituje istinskiju i dublju protegu svakoga crkvenog čina, onu Duha Svetoga koji vodi Crkvu, prema kardinalovim riječima daje sâm Benedikt XVI. koji je, nakon što je upravljao Petrovom lađom na valovima povijesti, odlučio posvetiti se iznad svega molitvi, kontemplaciji Svevišnjega i razmišljanju. Papa zahvaljuje kontemplativnim zajednicama, ističući koliko ljubavi i poštovanja osjeća prema njima – napomenuo je na kraju kardinal Bertone.

Preuzeto s: radiovaticana.va


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: