Pismo misionarki s dalekih Salomona

Objavljeno: 23. rujna 2015.

Poštovane i drage sestre i svi dobročinitelji naših misija!

Gospodin bio i ostao s nama. Javljam vam da smo s. M. Ruža i ja, nakon provedenog odmora u domovini u krugu svojih susestara, rodbine, prijatelja i dragih ljubitelja misija, sretno stigle k našim dragim čokoladnima. Put je bio dug i naporan ali kad se stigne do cilja sve se zaboravi.

Ovim putem želimo se najprije zahvaliti svim sestrama koje smo za vrijeme godišnjeg odmora susrele i koje su se interesirale za rad i djelovanje naše misije, napose onima koje za nas mole. Uključujemo sve sestre Družbe od Zagreba, Rijeke, Splita, Sarajeva…kao i one koje nismo uspjele vidjeti.

Hvala i našim dragim biskupima koji su kao dobri pastiri odvojili vrijeme za razgovor s nama, uputili nam očinske savjete i udijelili blagoslov. A i materijalna pomoć nije izostala.

Zahvaljujemo također župnicima i vjernicima brojnih župa koje smo posjetile na lijepom gostoprimstvu, napose što smo primijetili da su im misije i misijski rad u srcu. Hvala na materijalnoj pomoći koja nam omogućava da drugima pomažemo jer mi smo samo karika u lancu dobrote.

Misijski susret na kojemu smo imale priliku sudjelovati posebno nas je obogatio izmjenom iskustava i dobrih poticaja za budući rad. Hrabro kročimo za Isusom i s Isusom i stavimo se pod plašt naše drage majke Marije, da po primjeru naših utemeljitelja uvijek budemo blize bratu u potrebi.

Za sada smo Bogu hvala dobro i zdravo. Odmah smo počeli s radom, s našim dragim bolesnicima, tečajem za šivanje i svim ostalim poslovima koje nam svaki novi dan donese kao iznenađenje.

Pomalo se spremamo i za  proslavu sv. Vinka. Svetu misu će nam predvoditi otac biskup Chris Cardone sa svojim gostima. Udruga će također slaviti sa župnikom.

Uskoro nam dolaze i dobri ljudi iz Australije koji će raditi edukacijski centar u župi Buma. Taj posao vam posebno preporučamo u molitve. Molimo žarko za Božju providnost da nam On providi financijska sredstva za ovaj veliki zahvat. Vjerujemo da je Bog dobar. On se ne da nadmašiti  u svojoj dobroti i ljubavi. Neka On nadahne dobre i plemenite ljude na dobra djela milosrđa i ljubavi prema najpotrebnijima.

Drage sestre, rodbino i svi dragi prijatelji misija hvala vam za prelijepe susrete koji su učinili još ljepšim naš godišnji odmor. Obogatili ste nas svojom ljubavlju i velikim srcem za misije. Dali ste nam poleta i snage a Gospodin će to trostruko blagosloviti, i to obostrano. Dobri  Bog bio i ostao s vama. Preporučamo se u  vaše molitve a i mi molimo i mislimo na vas.

Toplo vas pozdravljaju vaše sestre iz Bume, s. M. Ruža i s. M. Augustina. Pozdravima se pridružuju  i s. M. Slavka i s. Jasna.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: