Polaganje doživotnih zavjeta i proslava srebrnog jubileja u Livnu

Objavljeno: 19. kolovoza 2014.


Na uočnicu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 14. kolovoza 2014. godine u 11 sati u župnoj crkvi “Svih svetih” u Livnu održana je svečanost poladanja doživotnih zavjeta i proslava 25-tog jubileja redovničkih zavjeta sestara Provincije Majke Divne, Sarajevo. U ruke svoje provincijalne glavarice s. M. Terezije Karača, s. M. Danijela Šibenik položila je doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti. Za svoj dvadesetpetogodišnji hod za Gospodinom, pod ovim misnim slavljem, zahvalila je i obnovila svoje zavjete s. M. Blanka Jeličić.
Svečano misno slavlje predvodio je fra Marijan Karaula, vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a pjevale su sestre pod ravnanjem s. M. Julijane Djaković.
Nakon svete mise nastavljeno je zajedničko druženje u radosnom ozračju za obiteljskim stolom u Samostanu sv. Josipa u Livnu.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: