Posjet Časne Majke Miroslave Salomonskim otocima

Objavljeno: 2. svibnja 2013.

Majka Miroslava Bradica posjetila je našu najmlađu misiju u Bumi. Tamo su naše tri sestre misionarke, a pridružila im se i četvrta s. Ruža Raič. Majka se susrela s biskupom, svećenicima i sestrama, a kako se može vidjeti iz ovih zanimljivih fotografija i s tamošnjim stanovništvom, posebno djecom, već se dobro sprijateljila.

Budući da slika govori više od 1000 riječi pogledajte ovaj zanimljivi album.


Kratka povijest Salomonskih otoka:

Salomonski Otoci su država u Melaneziji na jugozapadu Tihog oceana, istočno od Papue Nove Gvineje. Član su Commonwealtha, a britanska kraljica formalni je vladar, koju zastupa generalni guverner. Glavni grad je Honiara na otoku Guadalcanal.

Otoke je otkrio španjolski moreplovac Mendana de Negra u 16. stoljeću. Nijemci su zauzeli sjeverni dio 1884. godine, a Britanci južni dio otočja 1893. Tijekom Prvog svjetskog rata okupirala ih je Australija. U Drugom svjetskom ratu bili su poprište žestokih američko-japanskih borbi. Od 1945. su starateljsko područje UN-a pod australskom upravom, 1976. je dobivena široka samouprava, a 1978. proglašena nezavisnost. Od 1999. dugotrajni etnički sukob između naroda Gwale i Malaita razbuktao se u građanski rat, koji je uglavnom prestao 2003. nakon dolaska međunarodnih mirovnih snaga pod vodstvom Australije i Novog Zelanda.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: