Posljednje Papine riječi: “Nastavit ću rad za dobro Crkve”.

Objavljeno: 28. veljače 2013.

U 17. 20 sati papa Benedikt XVI. helikopterom je stigao u Castel Gandolfo. U 17.37. sati pojavio se na uobičajenom prozoru papinske ljetne rezidencije i, posljednji put kao Papa, pozdravio mnoštvo riječima: “Dragi prijatelji sretan sam da sam ovdje s vama, okružen ljepotom stvorenog svijeta i vašom simpatijom koja me raduje. Hvala za vaše prijateljstvo i ljubav. Vi znate da je ovaj moj dan različit od prethodnih; neću više biti Vrhovni Poglavar Katoličke Crkva, do 20, 00 sati još ću biti, poslije više neću: bit ću samo jedan hodočasnik koji započima posljednju etapu svog hodočašća na ovoj zemlji. Ali želim još, čitavim srcem, ljubavlju, molitvom, razmišljanjem i svim svojim snagama nastavit rad za zajedničko dobro, dobro Crkve i čitavog čovječanstva. Osjećam se jako podržan vašom simpatijom, ljubavlju. Hvala, laku noć! Hvala svima!

Prevela i uredila; S. Stjepanka Stanić


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: