Primanja i obećanja Marijanske vinkovske mladeži u Livnu

Objavljeno: 4. svibnja 2022.

Primanja i obećanja Marijanske vinkovske  mladeži… A što reći… Koliki je to dojam ostavilo na sve nas koji po prvi put obećajemo da ćemo pomagati siromasima no ne samo njima nego i svim ljudima u potrebi ne tražeći ništa zauzvrat. To je nešto sveto, nešto posebno čime je svaki član Marijanske vinkovske mladeži očaran i što nosi u sebi. Sa svojim prijateljima članovima Udruge PUŽ, članovima Marijanske vinkovske mladeži iz Splita, Šibenika i Zagreba ovaj dan je postao nešto čarobno što će svatko od nas zauvijek imati u srcu. Kao što je na misi rečeno “Vi ste sol zemlje” svatko od nas na svoj poseban i unikatan način nastoji dati mali, a opet veliki doprinos da ovu zemlju “oplodimo”, da ju učinimo boljom kako god znamo.

U Crkvi si sv. Ante Padovanskog u Grabovici i govoriš “Evo me”, govoriš da si tu, obećaješ  se za nešto veliko i sretan si jer također radiš nešto veliko za sebe i cijelu zajednicu. Poslušaš pjesmu naših juniorčića Marijanske vinkovske mladeži, a suze teku… sretan si.

Druženje smo nastavili u prostorijama koje su nam za ovu priliku dali Filip i Ivana, na čemu im neizmjerno hvala, jer su postali dio naše male priče. Ovim putem želimo zahvaliti svim članovima MVM, do sestara i  svećenika don Blaža Ivande, koji nas je lijepo i velikodušno primio u svoju župu, te don Ivana Bebeka, koji nam je uputio riječ dvije i vodio nas kroz svečano misno slavlje posvete i obećanja Marijanske vinkovske mladeži  u BiH.  Hvala članovima Udruge PUŽ i svima ostalima koji su doprinijeli da ovaj dan ozračimo posebnim svjetlom i srećom.

Nikolina Jazvo, MVM u BiH


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: