Probaj

Objavljeno: 24. veljače 2013.

Papa Benedikt XVI., čovjek molitve, osobnog iskustva Boga poziva nas da “Probamo”, da se usudimo koračati s Bogom, osloniti se na Boga, jednostavno vjerovati mu. Preostaje nam jedino da “probamo” i da se odvažimo…

PROBAJ!

Imaj hrabrosti usuditi se s Bogom!

Probaj! Nemoj imati straha o Njega.

Imaj hrabrosti riskirati s vjerom!

Imaj hrabrosti

riskirati s dobrotom!

Imaj hrabrosti

riskirati s čistim srcem!

Predaj se Bogu,

i vidjet ćeš da će tvoj život

ostati veći i svjetliji,

ne dosadan,

ali pun beskonačnog iznenađenja,

jer dobrota beskonačnog Boga

nikada se ne iscrpljuje.

Benedikt XVI.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: