PROSLAVA ZLATNOG JUBILEJA REDOVNIČKIH ZAVJETA

Objavljeno: 11. svibnja 2018.

I ove godine „zlatne jubilarke“ naše Družbe obilježile su 50. obljetnicu redovničkih zavjeta. Od 30. travnja do 3. svibnja 2018. godine petnaest sestara imalo je priliku zahvaljivati dobrom Bogu za sve primljene milosti te mu izručiti svoju budućnost.

U duhu zahvalnosti za sve, od Boga darovane, milosti i uz preporuku Majci Božjoj za zagovor na putu do vječnosti, posjetile su nekoliko svetišta i kulturnih znamenitosti Lijepe Naše: zagrebačku prvostolnicu, gradsko groblje Mirogoj, Svetište Majke Božje Remetske, crkvu sv. Nikole i franjevački samostan s crkvom Uznesenja BDM u Jastrebarskom, jamu Jazovka, crkvu Presvetog Trojstva i Spomen dom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću, Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke te Euharistijsko Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Glazbenim programom tamburaškog sastava sestara milosrdnica pod vodstvom s. Mirjane Turković te svetom misom na nakane jubilarki završilo je obilježavanje zlatne obljetnice redovničkih zavjeta.

Neka Božji blagoslov i nadalje prati naše jubilarke da radosna srca nastave činiti djela milosrđa.

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: